Activitats a la Neu

Infinite Lines a Avoriaz

Competició d’slopestyle en un parc de neu molt ben perfilat i amb multitud de possibilitats.
Imatges produïdes per Red Bull.

En buggy per Port del Comte

Encara que les estacions tanquin hi ha sistemes que poden servir per pujar al capdamunt de les muntanyes i realitzar unes quantes esquiades. El que ens proposa el Jaume Gramona és fer-ho amb el seu buggy, que a part de fer excursions, pot arrossegar un esquiador al capdamunt de les pendents.
Amb ell vam acabar pujant al punt més alt de la Serra de Port del Comte, per degustar el Mart, un vi del seu celler.
La filmació es va poder realitzar gràcies a la col·laboració pilotant un quad de Teresa Martínez.

Freeride World Tour a Verbier

La darrera prova de la temporada de la Copa del Món de Freeride es va disputar a la mítica localització de Verbier, amb el cim del Bec des Rosses com a escenari, amb un descens de més de mig quilòmetre per vessant ple de roques i molta inclinació que posa els pèls de punta.
Les imatges han estat produïdes per Quattro Media.

Lluita passiva contra les allaus

Més d’un 50% del territori a la Vall d’Aran està potencialment amenaçat per allaus. El centre de Lauegi se n’encarrega de la seva predicció durant l’hivern per paliar-ne els efectes, però hi ha una altra tasca en els mesos que no hi ha neu que consisteix a situar infraestructures que ajudin a que aquests allaus no es produeixin o que no afectin a carreteres o zones urbanitzades.

Les glaceres dels Pirinieus

L’escalfament global està afectant de forma més important als pols i l’alta muntanya. Als Pirineus per exemple, han desaparegut 30 glaceres entre el 1980 i el 2020.
Jordi Camins porta tot aquest període de temps fent un seguiment de l’evolució de les glaceres, i ens en pot parlar millor que ningú.

Curs per ser guia de la Wilderness Guides Association

Al llarg d’un mes, un grup de persones aspirants a ser guies de l’Àrtic o d’ambients glaçats, es troben al nord de Suècia per realitzar una sèrie de proves en ambients extrems.

Orientació sobre el gel polar

Orientar-se sobre una superfície uniforme és molt difícil, i si les condicions no són bones encara més. Per això, els aspirants a guia de la Wilderness Guide Association especialitzats en l’Àrtic, han de dominar una sèrie de tècniques.

Tancament del curs de guies de l’Àrtic

La prova final per als aspirants a guies de l’associació Wilderness Guides Association, amb especialització a l’Àrtic, era aprendre a desplaçar-se per la neu a gran velocitat, gràcies a la pràctica del kite-ski.

Curs de rescat en allaus a Tavascan

Tavascan és de les poques estacions on regularment s’organitzen cursos per donar eines, a les persones usuàries de la muntanya, en cas de veure’s afectades per un allau.
Aquest va ser impartit per Míriam Marco, la primera dona a l’estat espanyol en aconseguir la titulació de guia d’alta muntanya.

The X Project

Un grup de windsurfistes, kitesurfistes i practicants d’snowboard van participar en una activitat única que combinava diferents esports en l’impressionant paisatge nevat de les muntanyes d’Engadin, a Suïssa.

Mat Rebeaud a Laax

Aquest esportista d’elit, que ha guanyat molts títols en les competicions més importants del planeta, sempre havia volgut tornar al seu país per gaudir del parc de neu de l’estació de Laax. Per fi ho ha fet i sobre dues rodes.

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.