Estacions d’Esquí

Baqueira Beret Temporada 2020/2021

L’estació de Baqueira Beret presenta diverses novetats aquesta temporada, la majoria relacionades amb la tecnologia de cara a facilitar els accessos a l’estació i la gestió de la restauració intentant evitar aglomeracions de gent. Però també ha perfeccionat el sistema d’innivació de Beret on ha construït una nova bassa i ha millorat la xarxa de canons.

L’estació d’esquí de Valle de Laciana Leitariegos

No destaca per la quantitat de quilòmetres esquiables ni per la varietat de pistes, però sí que es pot dir que Leitariegos és una estació ideal per iniciar-se en l’esquí i amb un entorn, la Vall de Laciana, que té uns paisatges i una fauna que valen molt la pena de visitar.

Baqueira Beret en ple confinament

L’estació de Baqueira Beret és de les poques que continua obertes malgrat que les restriccions per la pandèmia del Covid permeten a ben poca gent accedir-hi.
Només és obert el sector de Baqueira, però ofereic 40 quilómetres d’una neu de bona qualitat i amb un gruix superior al metre.

Virós – Vall Ferrera. Nòrdic a Catalunya

Arribar a l’estació no és fàcil, com a mínim els darrers 6 quilòmetres de pista, però un cop allà es gaudeix de la pau i tranquil·litat d’un lloc isolat.
A més s’hi poden trobar tot tipus de serveis i circuits d’esquí de fons, de raquetes i d’esquí de muntanya.

Tavascan

És l’estació més petita de tots els Pirineus, però també la més polivalent, amb multitud de possibilitats. Des de les més clàssiques, com l’esquí alpí o nòrdic, a grans recorreguts fora pistes per fer amb raquetes, esquí de muntanya o splitboard.

Manzaneda

L’única estació de Galícia, i la més occidental de l’Europa continental, va entrar en funcionament a mitjans de gener després de la concessió a l’empresa Artabria Turismo, que ha entrat amb moltes ganes de dinamitzar-la.

Port Ainé

L’estació de Port Ainé es troba al vessant nord del Pic de l’Orii, de 2.438 metres d’altitud, a la comarca del Pallars Sobirà. Disposa de 7 remuntadors i 25 pistes per a tots els nivells.

Alto Campoo

Alto Campoo és l’única estació d’esquí de tot Cantàbria. Disposa de 12 remuntadors i 23 pistes amb la cota més alta situada just sota el Pic Tresmares.

Boí Taüll

Situada a la comarca de l’Alta Ribagorça, l’estació d’esquí de Boí Taüll acostuma a ser de les que millors condicions de neu té de tot el Pirineu, per la seva orientació i altura, envoltada de grans cims, d’un dels quals es pot baixar esquiant gràcies a un telecadira que puja fins dalt de tot del Puig Falcó.

Punto de Nieve Santa Inés

Només hi ha una estació en tota la província de Sòria i es troba al Port de Santa Inés. És molt petita, amb poques instal·lacions i sense neu artificial, però és un punt de trobada per molta gent de la zona que fa aquí les primeres passes a la neu.

El cable dels remuntadors

El cable del remuntador és una obra d’enginyeria que ha de suportar grans pesos i tensions. El seu muntatge es realitza manualment, i és una feina de gran precisió.

Obertura de les estacions d’esquí catalanes

Totes les estacions d’esquí alpí catalanes es van posar d’acord per obrir de forma conjunta el dilluns 14 de desembre. I ho van fer amb neu a tot arreu, gràcies a les nevades que havien caigut la primera quinzena de mes.

Port del Comte i Tuixent La Vansa

Estan situades en diferents vessants de la mateixa muntanya, i malgrat estar al Prepirineu, tenen una gran capacitat per conservar la neu, el que els ha permès mantenir les estacions obertes malgrat no haver estat un estiu especialment fred.

Temporal de neu al nord de la península

El primer cap de setmana de desembre, un fort temporal va afectar al nord peninsular, deixant gruixos de neu d’entre 50 centímetres i un metre, que va permetre obrir estacions com la de San Isidro.

Primeres esquiades a Vallter

Esportistes federats i aficionats a la zona no van voler desaprofitar la nevada de finals de novembre al Pirineu Oriental per fer les primeres esquiades a l’estació més afortunada, la de Vallter 2000, on va caure més de mig metre.

Espectacular nevada a Baqueira

Un altre temporal de neu, als voltants del Nadal, ha deixat el Pirineu encara més blanc del que ja estava, que no era poc. Nosaltres vam visitar l’estació de Baqueira Beret, que presentava un aspecte immillorable, on també vam conèixer el nou president del CAEI, un club històric de la vall.

Esquí sobre herba

Els darrers anys s’han caracteritzat per grans nevades durant el mes de novembre que han permès obrir les estacions d’esquí pel pont de la puríssima, però no sempre ha estat així. Alguns se les van empescar per treure les ganes d’esquí sense dependre de la neu.

Com es presenta la temporada de neu per ATUDEM?

La temporada passada va acabar de forma fulminant degut al covid, una pandèmia que també ha condicionat la configuració d’aquesta. Amb ATUDEM fem una anàlisi de la situació i coneixerem com afronten les estacions d’esquí aquesta nova temporada..

Descobreix bonics racons de la nostra Geografia!

Gaudeix Descobrint nous indrets, nous paisatges i activitats a l'aire lliure amb 1 sol clic.

Fes-te Aventuristic!

Cada setmana Reportatges Nous. Descobreix-los!

Només cal que escriguis el teu mail i et mantindrem informat.